Kicsi szív fatál 47.
2.700 Ft
Magyar kézműves termék!
Az ételek tálalása a középkorba vezethető vissza, de akkor még az egy tálból evés volt a szokás. Majd az egyéni tányér használatát már az olaszoknak köszönhetjük, innen ered a tányér szavunk is. A tányérhasználat megszilárdulásával az egy tálból evés elfogadhatatlanná vált és a különböző anyagokból készült tálak kizárólag tálalóedények lettek. Ezeket a 19. századig mindössze 3-4 méretben készítettek az esztergályosok. Szerencsére ma már számtalan formában és méretben kaphatunk fatálakat, amiken méltó helyet kapnak a finom falatok. Ezek az igényesen megmunkált iparművészeti alkotások díszítik az ünnepi asztalt, különlegessé varázsolják a fontos családi események terítékét. Fatálainkat használat előtt természetes olajjal kezeljük, hogy megőrizzük állagát, megóvjuk a berepedezéstől, és kiemeljük a fa természetes mintázatát. Ezt az ápolást otthon is elvégezhetjük évente egyszer paraffin olajjal, hogy a tálunk sokáig megőrizze állapotát.
Anyaga: fűzfa
Felületkezelés: paraffin olajjal
Mérete: 200 x 190 mm
8 készleten